EV3-robot programmeren (2021)
Door:

Categorie: EV3-robot
Geplaatst op 24 augustus 2021 | Bijgewerkt: 24 augustus 2021 om 12:06 uur.

REDESIGN

Deze lessenserie is op zich hetzelfde als de lessenserie die ik maakte in 2015, maar sindsdien heeft Lego de programmeersoftware van de EV3 volledig hermaakt. Het lijkt niet eens meer op de oude versie. Om die reden vindt je hier de compleet vernieuwde lessenserie, passend bij de nieuwere versie van de software.

HOE WERKT HET?

In heldere stappen, wordt je programmeerkennis opgebouwd, net als met legoblokjes. Het begint met de robotkaarten, die je hieronder kunt downloaden. Elke robotkaart vertelt precies wat je moet doen en in welke volgorde. Soms betekent dit dat je ook een bouwplan nodig hebt om je robot te veranderen. Ook die bouwplannen kun je hieronder downloaden.
Bij veel van de lessen is ook een kant en klare projectfile te downloaden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat die als een spiekbriefje wordt gebruikt. Die projectfiles zijn puur bedoeld als laatste strohalm, als je helemaal klem zit.

Helemaal onderaan deze pagina vind je links naar de instructiefilmpjes en de missiefilmpjes (indien aanwezig), waarnaar op de kaarten wordt verwezen.

DOWNLOAD

De robotkaarten, bouwplannen en projectfiles zijn allemaal hieronder te downloaden.

De lesdelen onder EV3-robot programmeren (2021)