Multimedia Fusion (deel 1) – Beginselen
Door:

Categorie: Multimedia Fusion
Geplaatst op 13 november 2020 | Bijgewerkt: 13 november 2020 om 09:22 uur.

Beginnend vanaf het begin, gebruik makend van (de gratis versie van) Multimedia Fusion (MMF), is dit een lessenserie die in kleine stapjes ECHT leert programmeren met volwaardige programmeersoftware. De gratis versie kan uiteindelijk alleen exporteren naar HTML5, maar met de betaalde versie kun je software maken voor Windows, Mac, Ios, Android en Windows applications.

Het gaat bij Multimedia Fusion om programmeren met de muis. Voor (oudere of gevorderde) kinderen kan dit een echte uitdaging vormen, maar de beloningen zijn groot! Ik heb hier zelf al meerdere malen software mee gemaakt, die vervolgens is verkocht aan bedrijven en instellingen, alsmede particulieren. Een aanrader voor iedereen die wil beginnen met programmeren, maar niet weet hoe. Ook voor scholen is dit een aanrader, voor de leerling met aanleg. Scratch is leuk, maar soms te makkelijk voor sommige kinderen. Dan is dit een zéér waardige opvolger!

Als het spel hierboven niet goed laadt, probeer dan het scherm te verversen of open deze pagina in een andere internetbrowser.

De lesdelen onder Multimedia Fusion (deel 1) – Beginselen