Binaire Battle

BINAIRE BATTLE

BESCHIKBAAR € 34,95

 

 

Je kunt dit boekwerk rechtstreeks via de webshop van de drukker bestellen.

KLIK HIER om naar de verkooppagina van de drukker te gaan.


Doelgroep:

Het boek 'Binaire Battle' is gemaakt voor groep 7, maar kan ook prima worden gegeven in de andere groepen van de bovenbouw, of een combinatiegroep.

Werkwijze:

  • Elke les wordt gegeven met behulp van een PowerPoint-presentatie. In de handleiding vind je een afbeelding van elke dia, met daarnaast de tekst die bij de dia hoort. Die kun je dan zelf voorlezen, of in eigen woorden omzetten.
  • De eerste twee lessen leren de kinderen het principe van 'binaire code' aan, steeds gevolgd door een verwerking. Hiervoor heb je de werkbladen nodig die als kopieerbladen zijn opgenomen in het methode-boek.
  • Vanaf de derde les wordt de kinderen het Binaire Battle spel aangeleerd. Dit eindigt ook met het oefenen van dit spel in groepjes. De oefening wordt doorgezet in les vier en vijf. Les zes vormt dan de de grote wedstrijd.
  • De laatste twee lessen, zeven en acht, gaan weer terug naar het principe van de eerste twee lessen. Een uitleg met een verwerking. Hier maken ze ook nog kort kennis met zogenaamde binaire puzzels.

Uitleg:

Dit boekwerk bestaat uit acht lessen. Het idee is dat deze lessen eens in de twee weken worden gegeven en dat zo een half schooljaar les kan worden gegeven. De andere helft van het schooljaar werken de kinderen in een circuit. Hierover vind je elders op deze website meer informatie.

Benodigdheden:

Naast het boekwerk heb je ook nog PowerPoint-presentaties nodig. Die kun je downloaden door op onderstaande knop te klikken. Daarvoor heb je wel het wachtwoord nodig dat voorin de handleiding van Binaire Battle te vinden is.

Uitgangspunten:

Bij het maken van dit boekje zijn er enkele uitgangspunten:

  • De leerkracht heeft voor het gebruiken van dit boekje geen speciale computervaardigheden nodig en hoeft hiervoor ook geen cursus te doen of zich hier in te verdiepen.
  • Dit boekje moet een groot aantal doelen van programmeren behandelen, maar probeert dit te doen met behulp van ‘unplugged’ (zonder computer) lesmateriaal.
  • De focus ligt op het zogenaamde ‘computational thinking’, wat inhoudt dat het niet gaat om het omgaan met specifieke programma’s. Het gaat om het begrijpen van de logica achter computers en codes.

Doelen:

Bij elke les wordt omschreven aan welke doelen van het programmeren wordt gewerkt. Het zal je opvallen dat dit veelal geen nieuwe doelen zijn. Aan veel van deze doelen wordt al lang gewerkt binnen het onderwijs. Door met Binaire Battle te werken, worden deze doelen alleen bij elkaar gebracht en staat het helder op papier.

In onderstaande lijst vind je een totaaloverzicht van de doelen waaraan in deze handleiding wordt gewerkt. Deze lijst is ook opgenomen in de handleiding zelf.